Lente

LENTE

Goh, wat gaat de tijd toch snel!! Alweer bijna 2 maanden geleden sinds mijn laatste blogbericht.Het is volop lente!

22 april De lente is begonnen

De schapen zijn op weg naar de groene velden en kunnen weer heerlijk grazen, de kip heeft al kuikentjes en we richten onze nieuwe moestuin in. Het roer is om naar een Makkelijke Moestuin. Inmiddels zijn de resultaten veelbelovend. Bekijk hier de foto’s.

27 april 2015 Vakantie

Ook de herder heeft recht op vakantie en ik ga met mijn gezin een weekje naar het eiland van de eeuwige lente: Madeira. Geen schapen maar wel prachtige natuur en lekker wandelen. Zie hier de foto’s.

5 mei 2015 Helaas

Djen is van de winter flink doof geworden en de medicijnen van de dierenarts helpen niet. Ik heb specialistische hulp gezocht, want zo kan ik helaas niet meer met haar werken. Maar langs de Eem werk ik nog met de beide dames. En… de lekkerste hapjes komen natuurlijk uit de boom! In Almere werk ik alleen nog maar met Lizy en zij heeft het best zwaar met die schapendames. Bekijk hier de foto’s.

10 mei 2015 Bijen

Hoewel het nog niet helemaal klaar is heb ik toch al de NatuurBuzz bedrijfsruimte in gebruik genomen. Ook de noodzakelijke werkzaamheden in bijenland ontbreken niet. Controle op moerdoppen en de volle darren bouwramen verwijderen om de Varroamijt te bestrijden. Er zijn vogels die daar heel blij mee zijn! Bekijk het hier. Helaas valt de oogst tegen. De honingraten zijn nog niet verzegeld, dus er kan niet worden geslingerd. Nog even wachten dus.

24 mei 2015 Cascadepark

We zijn uitgenodigd om met de schapen Pinksteren te vieren in het Cascadepark in Almere. Zie hiervoor het interview in PoortNieuws. De wandeling met de lammetjes is een heuse uitdaging, maar we komen keurig op tijd aan en worden ontvangen door veel enthousiaste kinderen en een drone. Ondanks de warmte hebben de schapen een heerlijke knuffeldag gehad. Dit is voor herhaling vatbaar! Kijk naar het filmpje en de foto’s voor een impressie van de dag.

27 mei 2015 Thuis

Bij ons thuis is het volop lente!! De bloemen bloeien, de koolmezen en spreeuwen zijn uitgevlogen en hun ouders zijn flink in de weer om hun kroost te voeden. Een steenuiltje is geboren en zoekt onderdak in het hondenhok. Gelukkig is er ook nog tijd om verstoppertje te spelen met moederuil. De Italiaan (haan) heeft tijd om wat kapriolen uit te halen en zelfs de agave bloeit. Zie hier de foto’s.

3 juni 2015 De kuddes

De Schoonebeeker kudde in de Noorderplassen ziet er heel mooi uit. Hun mooie gekleurde vachten steken mooi af tegen de omgeving. Binnenkort wordt de kudde versterkt met zo’n 100 Veluwnaren, want het is allemaal echt te veel om op te eten. In Haven zijn de Terp- en Dijkmeent gekortwiekt, dus is het tijd om terug te gaan naar de Grasmeent. Voor Lizy is het een enorme opgave om ook de lammetjes in het gareel te krijgen. Hierdoor moet ik zelf ook flink in de benen om ze erbij te houden. Pffff, eindelijk weer lekkernijen bij het monument van het Gezonken Schip en na het eten… lekker soezen. Bekijk hier de foto’s.

9 juni 2015 Bijzonder schaap

In elke kudde hoort een zwart schaap. Eindelijk heeft de kudde langs de Eem er ook 1 zwart lam bij. Bijzonder is dat zij wel een mooie witte staart heeft. Bekijk hier de foto’s.

13 juni 2015 Geboren

In het begin van het seizoen heb ik een “verdwaald” rammetje gespot in de Almeerse kudde. Dit was een Veluwse jaarling en we hebben het er gelijk uit gehaald. Helaas bleek dit rammetje de hele winter al actief want vandaag is er een tweeling geboren op de Klavergriend. Superlief, maar hoeveel volgen er nog????? Bekijk de foto.

27 juni 2015 Schapenscheerdag Kemphaan

Onze schapen doen hun jas uit. Het zijn er zoveel dat we ze niet allemaal kunnen scheren op 1 dag. WE houden een schaapscheerderfeest samen met de AlmeerderHout kudde op de Kemphaan. Komen jullie ook? Bekijk de uitnodiging.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.