Wie ik ben

WIE IK BEN

Na mijn 25-jarige jubileum als financieel- en managementcontroller heb ik de ommezwaai gemaakt naar een baan in de natuur. Dat is ‘natuurlijk’ een heel breed gebied en ik heb me dan ook in de verschillende richtingen en organisaties verdiept. Ecologie, milieu, bos, dieren, kinderen, allemaal leuk en allemaal even interessant. Maar ja, uiteindelijk moet er een keuze worden gemaakt.

Odile en Djen

Tot op een dag een kennis van mij het beroep “schaapherder” opperde. Hier had ik werkelijk nog nooit aan gedacht. Het idee heeft een tijdje in mijn hoofd gesudderd en na een beetje googlen ….

Schapen hoeden in het, voor mij, mooiste en meest diverse gebied van Nederland: De Amsterdamse Waterleidingduinen. Alle natuuraspecten komen hier aan bod. De perfecte kans!

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb opgebeld. Met mijn kreet: “Ik kan niks, maar ik wil alles!!” heb ik een stage-opdracht in de wacht gesleept bij Natuurlijk Beheer. Inmiddels heb ik samen met mijn geweldige honden Djen, Ids, Lizy en de schapendames heel wat locaties begraast, De Amsterdamse Waterleiding Duinen, Recreatiegebied Geestmerambacht, De Koninklijke Haagsche Golf & Countryclub, de stadsparken en het Waterlandse bos in Almere, de dijken langs de Eem, de stadsparken en bermen in Nijkerk en de heideterreinen in Nunspeet.

Je kunt hier meer over lezen op Schapen hoeden.

Verder heb ik een cursus bijen houden gevolgd bij de Imkervereniging Bussum en ben  gediplomeerd imker en honingkeurmeester. Inmiddels heb ik zo’n 10 bijenvolken en ik wil deze zeer interessante en voor onze samenleving onmisbare diergroep een stukje zekerheid voor toekomst bieden.  De verkregen honing kunt u bestellen onder Honing te koop. Dit bedrijfsonderdeel staat als ‘NatuurBuzz’ bekend.

Lees mijn vorderingen op NatuurBuzz.

Wie ik ben?  Odile Olfers, ambitieus, volhardend en een geluksvogel bij uitstek.

Wil je meer over mij weten? Kijk op Odile Olfers | LinkedIn