Begin van het seizoen

BEGIN VAN HET SEIZOEN

In de wintermaanden blijven we in conditie door bostrainingen te doen. Het is leuk en nuttig te gelijk.

We kiezen steeds een ander bos uit zodat het steeds weer een verrassing voor de honden blijft wat voor training we gaan doen. zie hier de foto’s

 

19 maart 2015 Drukke maand

Zo we hebben alweer een drukke maand achter rug.

We zijn dit jaar vroeg begonnen met hoeden zodat we de spurtgroei van het gras vóór zijn. Helaas is het voorjaar toch nog lang koud en de groei laat een beetje op zich wachten. Met een kleine kudde is er toch nog voldoende te eten.

 

We hebben ook een nieuw knuffelschaapje en ze heet Assepoester. Door de winter is haar vacht vies en klitterig geworden, maar ze wordt vast een mooie prinses nadat ze is geschoren. Bekijk hier de foto’s.

 

21 maart 2015 Gezoem!

Inmiddels zijn de bijen al druk bezig met het halen van stuifmeel. Het is hoog tijd om te kijken of de bijen nog voldoende ruimte hebben. Het blijkt dat ze ook al flink wat honing verzamelt hebben, dus een extra broedkamer toevoegen. Bekijk de foto.

 

1 april 2015 Herfst?

Het heeft flink gestormd en bij de Noorderplassen is dat ook goed te zien. Voor de schapen is een omgevallen boom toch best een lekkernij met jonge blaadjes.

De lange winter buiten is best een aanslag op de schapen, dus het is tijd om de manke schapen te behandelen. De meesten hebben slechts wat kapotte hoefjes en dan is bekappen voldoende. Zie hier de foto’s.

 

5 april 2015 Eem

Ook het werk langs de Eem is weer begonnen. De dijken zijn nog wel erg nat, maar de natuur is toch erg mooi in het bleke lentezonnetje. Bekijk de foto’s.

 

8 april 2015 de Regenboog

De kinderen van Basisschool de Regenboog komen op bezoek. Ze zijn erg nieuwsgierig naar de schapen en willen graag de quiz spelen om meer te leren. Natuurlijk staat knuffelen met de schapen en met Djen op de 1ste plaats. Bekijk hier de foto’s.

 

12 april 2015 Verbouwen

De Pipowagen die dienst gaat doen als werk- en winkelruimte voor NatuurBuzz  is gearriveerd. Natuurlijk moet er wel e.e.a. aan gebeuren. We starten eerst met de planning! Bekijk de foto’s.

 

15 april 2015 Herder voor één dag

Vandaag loopt Evelyn een dagje met me mee. Dit n.a.v. de uitzending van Eén Vandaag van 11 april 2015. Het is een hele warme dag en we hebben veel gedaan vandaag: voor 2 kuddes een nieuw nachtraster gebouwd, een aantal schapen gevangen om te behandelen en natuurlijk ook nog een beetje gehoed. Zo te zien heeft Evelyn het reuze naar haar zin! Zie hier de foto’s

 

16 april 2015 Binnen de dijken

Nogmaals een drukke dag, want vandaag komt Laurien van Omroep Flevoland opnamen maken voor het programma: Binnen de dijken. Bekijk hier de foto’s

We hebben heel veel plezier gehad en dat is ook te zien aan het superleuke filmpje. Bekijk hier de opnames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *